Skip to main content

Okolí

Připravili jsme pro Vás seznam zajímavých míst v okolí. Také pár tipů na zimní a letní aktivity jak pro Vás dospělé tak i Vaše ratolesti. A v neposlední řadě pár tipů kam vyrazit v blízkém okolí za dobrým jídlem. Toto jsou místa, které by jste si neměli nechat ujít.

Zajímavá místa

Rejvíz

Vzdálenost: 15 km (20 min) autem / 8 km pěšky lesem

Naučná stezka Rejvíz se nachází ve stejnojmenné národní přírodní rezervaci rozprostírající se v severovýchodní části Hrubého Jeseníku. Stezka v délce cca 3 km vede do středu největšího moravského rašeliniště k Velkému mechovému jezírku.

Rozhledna Zlatý Chlum

Vzdálenost: 22 km (35 min) autem od chaty

Dominantou malebného městečka Jeseník je kromě Priessnitzových lázní také nedaleký vrchol Zlatý Chlum 875 (m.n.m.) s kamennou, 26 m vysokou rozhlednou. Z věže je úchvatný výhled na Otmuchovské jezero v Polsku. Jižní výhled zachycuje celé pásmo Hrubého Jeseníku od Pradědu až k Šeráku. Za příznivého počasí je západním směrem viditelná skupina Kralického Sněžníku a severozápadním Rychlebské hory.

Čertovy Kameny

Vzdálenost: 20 km (25 min) autem od chaty

Čertovy kameny jsou skalní útvar nacházející se na severním úbočí Zlatého chlumu asi 3 km od Jeseníku. 40 m vysoký a 100 m dlouhý skalní útvar dal i jméno turistické chatě, která byla vybudována v jeho těsné blízkosti na počátku 20. století.

Zimní aktivity

Bohemaland

Zlaté hory, 15 km (20 min) od chaty

Annaberg

Andělská hora, 45 km (50 min) od chaty

Filipovice

20 km (35 min) od chaty

Červenohorské sedlo

34 km (40 min) od chaty

Branná

35 km (40 min) od chaty

Ramzová

30 km (35 min) od chaty

Close Menu

Kontakt

Sabina Dadejová
+420 775 856 103